USKRŠNJA PINCA/SIRNICA



 Godinama pravim po ovom receptu pince i to je jedini doduše koji sam probala.Našla sam ga na Coolinarici i autor je Bettina koja ima inače izvrsne recepte,tako da sam odmah znala da neću pogriješiti.Prenosim vam ga i nadam se da će vam poslužiti sada u ovo vrijeme kad nam se bliži Uskrs.

Sastojci

1500 g brašna

360 g šećera

150 g masti

150 g margarina

1 kiselo vrhnje 180 g

1 čajna žličica soli

8 jaja (6 cijelih i 2 žumanjka)

1 bočica ekstrakta kruškovca ili ekstrakta za sirnice

2 naribane naranče

1 naribani limun

2 vanilin šećera

300 ml mlijeka

100 g svježeg kvasca

Za premaz

2 cijela jaja

kristal šećer(malo nakvašen)ili kocke šećera

Priprema

U 1300 g brašna dodati šećer i promješati.U sredini napraviti rupu u koju izmrvimo kvasac i ulijemo toplo mlijeko i pustimo da nadolati tj.da se kvasac aktivira.

Kad uskisne okolo po brašnu dodati sve ostale sastojke osim masnoće.Najmanje 10 minuta mijesiti ručno.Ostaviti pokriveno dok ne udvostruči volumen.

Nadošlom tijestu dodati otopljenu i prohlađenu masnoću i sa ostatkom od 200 g brašna dobro opet umijesiti.Ostaviti opet da se udupla i potom izručiti tijesto na radnu površinu i podjeliti ga na 4 djela(ako želimo veće) ili na 5 ako želimo manje pince.Formirati kugle i ostaviti ih da se dižu 30 minuta.

Zatim ih izrezati makazama malo dublje na tri dijela i ostaviti još 10 minuta da nadolaze.Peći ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 30-35 minuta.Kada lijepo porumene prekriti ih folijom da nebi izgorile i tako peći do kraja.Provjeriti sa čačkalicom da li su pečene.Gotove i vruće premazati jajima i obilno posuti šećerom.

U slast!

0 komentari:

Objavi komentar

 

Sanjin slatki svijet Template by Ipietoon Cute Blog Design