Podloga:
Oko 150 g petit keksa
Krema:
5 jaja
50 g šećera
50 g oštrog brašna
500 ml mlijeka
2 vanilin šećera
I još:
400 ml slatkog vrhnja
Kekse poslagati u kalup dimenzija 32x22 cm ili 3 reda po 6 keksa.
Za kremu žumanjke izmiješati pjenjačom sa šećerom,brašnom i malo mlijeka,a ostatak mlijeka staviti na vatru da provrije.
U uzavrelo mlijeko sipati smjesu i stalno miješati dok se ne zgusne.Skinuti sa vatre.
Bjelanjke s vanilin šećerom umutiti mikserom u čvrst snijeg pa odmah dodati u toplu kremu od žumanjaka i ručno žicom promješati.Kremu vruću rasporediti na kekse i staviti na hlađenje.
Na ohlađenu kremu namazati prethodno umućeno slatko vrhnje.Ukrasiti po želji.
Autor:Doris Medved (Moji brzi kolači)