DONUTS



 Ukoliko volite donuts imam odličan recept za vas.Topli i mirisni uronjeni u mliječnu čokoladu sa dodatnim bounty preljevom danas su bili kod nas,dok je vani padao snjeg prvi ove zime.

Sastojci za 28 komada

800 g brašna

70 g omekšalog maslaca ili margarina

1 kocka svježeg kvasca

2 žlice vode

50 g šećera

350 ml toplog mlijeka

2 jaja

2 žumanjka

1 mala žličica soli

1 mala žličica cimeta(može i bez)

1 čajna žličica vanilija ekstrakta

Priprema

Šećer,vodu,žlicu brašna i izmrvljeni kvasac promješati i ostaviti da se kvasac aktivira.

Ostale sastojke staviti u zdjelu,dodati nadošli kvasac i mješati mikserom oko 5-10  minuta.

Istresti u veću zdjelu koju prethodno nauljimo.Ostaviti na toplom dok se volumen ne udvostruči.


Nadošlo tijesto istresemo iz zdjele i odmah razvaljamo na 1 cm debljine bez prethodnog mješanja i

vadimo pomoću čaše ili izrezivača za donuts.Moji su promjera 8 cm.Ukoliko režete sa čašom potrebno

 je i u sredini napraviti jedan manji kružić.Od ostataka tijesta formirati kuglu i dok se svo ne utroši

 ponavljati postupak.

Izrezano tijesto prekrijemo krpom i ostavimo na toplom još sat vremena.


Ulje zagrijemo ali ne previše.Idealna temperatura je 150 stepeni.Test možete napraviti tako što umočite

 vrh drvene varjače i ako se oko nje stvaraju mjehurići ulje je spremno za prženje.Stavljamo donuts u

 ulje i pržimo sa svake strane po 2-3 minute.

Gotove donuts vadimo na ubrus i po želji umačemo tople u kristal šećer ili ohlađene u otopljenu

 čokoladu sa dodatkom 2 žlice ulja na 100 g.

Dekorirati se mogu sa slatkišima i mnogim drugim ukrasima.

 

U slast!

 

Sanjin slatki svijet Template by Ipietoon Cute Blog Design