JOGURT TORTA SA JAGODAMA








 Moja najdraža ljetna torta sa jagodama.Brzo se spremi ,a ukus joj je lagan i prozračan.Voće se može koristiti bilo koje,kako svježe tako i iz konzerve.


Količina se odnosi na kalup promjera 22 cm

Biskvit:
2 jaja
60 g šećera
60 g brašna
1 vanilin šećer
prstohvat soli
1/2 praška za pecivo

Nadjev:
500 ml voćnog jogurta
150 g šećera u prahu
2 vrećice želatine
8 žlica vode za natopiti želatinu
300 ml slatkog vrhnja

500 g jagoda

Za biskvit umutiti jaja sa šećerima i dodati ostale sastojke.Peći u kalupu obloženom sa pek papirom oko 10 min.na 180 stepeni.

Za nadjev istresti u zdjelu voćni jogurt po želji.Možete koristiti bilo koji od bobičastog voća,a alternativa vam je obični jogurt u koji dodate par pasiranih jagoda.

Dodati i šećer u prahu i promješati žicom.

300 ml slatkog vrhnja umutiti u šlag(ne prečvrsto).

Želatinu pomješati sa 8 žlica vode,ostaviti da nabubri i nakon 10 min je lagano zagrijati na vatri,samo da se otopi.Ne smije ključati!U želatinu dodati 2 žlice voćnog jogurta i dobro promješati.
Sastaviti ga sa ostalim jogurtom u zdjeli.
Na kraju dodati i umućeni šlag.
500 g jagoda sitno nasjeckati i dodati u nadjev i promješati lagano špatulom.

Biskvit staviti na tacnu,oko njega staviti obruč za torte i sav nadjev istresti u kalup.Tortu ostaviti na hlađenje par sati.
Za dekoraciju umutiti još 150 ml slatkog vrhnja i pomoću vrećice istiskivati pufnice i još dodatno ukrasiti sa par jagoda.






Druga opcija iste torte je da jagode režete popola i slažete uz rub kalupa.Kod ove nisam koristila voćni jogurt nego kiselo vrhnje 300 g sa 2 žlice limunovog soka.
Preko istresla nadjev i na dobro ohlađen poredala narezane jagode i preko ih zalila sa crvenim preljevom za torte kojeg sam napravila prema uputama sa vrećice.
Kod ove sam utrošila nešto više jagoda,a isto sam radila u kalupu od 22 cm.






 

Sanjin slatki svijet Template by Ipietoon Cute Blog Design