Podloga:
1 list oblatne
1.sloj:
125 g margarina
100 g šećera u prahu
300 g mljevenog petit keksa
100 ml soka od naranče
2.sloj:
250 g mljevenih oraha
150 g šećera u prahu
100 ml mlijeka
50 g čokolade za kuhanje
3.sloj
500 ml mlijeka
100 g šećera
3 žumanja
2 pudinga od vanilije
200 g margarina
Dekoracija:
300 ml vrhnja za šlag
ribana čokolada
Priprema:
1.Margarin sobne temperature pjenasto izmiksati sa šećerom u prahu.Dodati mljevene kekse i sok od naranče pa žlicom dobro izmiješati.Premazati po oblatni po krupnim kockicama.
2.Mljevene orahe pomiješati sa šećerom u prahu,dodati vruće mlijeko i otopljenu čokoladu pa sjediniti.Nanijeti na prvi sloj od keksa.
3.U malo mlijeka razmutiti puding,šećer i žumanje,a ostatak mlijeka staviti kuhati.Ukuhati smjesu od pudinga miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne.Pokriti prozirnom folijom i ohladiti.Umiksati margarin sobne temperature i premazati po 2.sloju.
4.Ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem za šlag i naribati čokoladu za kuhanje.
U slast!
Autor: Katarina Bukovac
0 komentari:
Objavi komentar