ROLAT SA BANANAMA


Rolat sa bananama.Gotov za sat vremena.Volim ove zime ako ništa zato jer se kreme ohlade učas posla.Biskvit,čokoladana krema i banane,mmmm....

Tijesto:
7 žumanjaka
6 žlica šećera
6 vrhom punih žlica brašna
7 bjelanjaka

Umutiti žumanjke pjenasto sa šećerom pa dodati lagano umućene bjelanjke.Na kraju dodati i prosijano brašno i umiješati špatulom.Tijesto sipati u veliki pleh od rerne koji smo obložili papirom za pečenje.Peći 15 tak minuta na 170 stepeni dok dobije lijepu boju.Vruć smotati zajedno sa papirom u rolat i ostaviti da se ohladi.

Krema:
500 ml mlijeka
1 puding od vanilije
5 vrhom punih žlica brašna
250 g margarina
200 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuhanje

Skuhati 300 ml mlijeka a u drugih 200 ml razmutiti prašak za puding sa brašnom.Dodati u uzavrelo mlijeko i mješati dok se ne zgusne.Skinuti sa šporeta,izmješati mikserom da razbijemo grudvice , prekriti prozirnom folijom i ostaviti na hlađenje.
Margarin i šećer u prahu dobro umutiti,dodati istopljenu čokoladu(na pari ili u mikrovalnoj) i umućenu smjesu dodati u ohlađenu kremu.

Na tijesto namazati 2/3 kreme,uz rub staviti 3 banane i lagano smotati u rolat.Ostatkom kreme premazati s vana rolat i ukrasiti po želji.Ostaviti par sati na hlađenje.
U slast!

Napomena:Krema se prije mazanja može prethodno staviti u frižider da  se stegne  da bi se lakše nanosila. 

 

Sanjin slatki svijet Template by Ipietoon Cute Blog Design