OREO TORTA

Ova torta je za sve ljubitelje oreo keksa.Biskvit sam pravila poput brownie kolača i jako je zasitna upravo zbog njega.Pravila sam manju jer je ipak probna verzija,ali vjerujte da vam ne treba veća jer i u ovoj ima baš dosta količnine.Na kremu sam stavljala ganaš od Milka oreo čokolade i drugi put bi možda ipak išla sa nekom gorčom čokoladom tj.običnom crnom jer mi je ova verzija bila malo preslatka.Kako god,preporučujem je svakako jer je odlična.
Promjer torte 18 cm

Čoko biskvit
100 g maslaca (istopljenog i prohlađenog)
360 g brašna
80 g kakaa
2 praška za pecivo
2 male žličice soda bikarbone
400 g šećera
4 jaja 
300 ml mlijeka
200 ml ključale vode

Krema
450 g sirnog namaza (abc sir,dukatela,vivis ili dr.)
170 g šećera u prahu
450 ml slatkog vrhnja
8 žlica mljevenog orea 

Ganaž
200 g Milka Oreo čokolade
100 ml slatkog vrhnja

i još:
12 oreo keksića


Priprema

Za biskvit sve suhe sastojke staviti u veću zdjelu i promješati.Dodati otopljeni maslac,mlijeko,jaja i mikserom umutiti da se poveže.Na kraju usuti ključalu vodu i kratko još jednom izmiksati,ali ne predugo.
Tijesto bude relativno rijetko,da vas to ne brine.Dva kalupa veličine 18 cm obložiti papirom za pečenje(samo dno)i usuti tijesto.Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stepeni oko 45-50 minuta,ovisno od vaše pećnice.Napravite obavezno probu čačkalicom.Pečene biskvite ostaviti u kalupima da se ohlade.

Za kremu sirni namaz i šećer u prahu umutiti te dodati posebno umućeno slatko vrhnje i na kraju i mljeveni oreo keks.Kratko još jednom umutit.Ja kupujem u vrećici  mljeveni keks,alternativa je odvojiti keksiće od kreme i samljeti,Mislim da bi bilo potrebno 8 keksića.

Za ganaž isjeckati sitno oreo čokoladu,a slatko vrhnje zagrijati do vrenja.Ubaciti čokoladu,promješati i ostaviti tako 1 minutu da stoji.Poslije sve promješati dok se sva čokolada ne otopi.Ganaž rasporediti u 3 manje zdjelice.

Ohlađen biskvit rezati na pola tako da ukupno dobijemo 4 kore.
Kremu podjeliti na 3 dijela i 1/3 napuniti u vrećicu za ukrašavanje.
Pola vrećice istisnuti i premazati prvi biskvit,potom napravit uz rub prsten od kreme.Središnji dio napuniti ganažom i po njemu izlomiti 4 keksića (slika 1)

i preko istisnuti ostatak kreme iz vrećice.
slika 1

Ponoviti postupak još dva puta.Tortu ohladiti preko noći i sutradan ukrasiti po želji.Nadam se da će vam se svidjeti.
U slast😊

Napomena:
Biskviti se mogu ispeći i dan ranije,umotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižider.Bolje se režu kad se dobro ohlade.Gledajte bar par sati da odstoje prije rezanja.



 

 

Sanjin slatki svijet Template by Ipietoon Cute Blog Design