Promjer torte 18 cm
Čoko biskvit
100 g maslaca (istopljenog i prohlađenog)
360 g brašna
80 g kakaa
2 praška za pecivo
2 male žličice soda bikarbone
400 g šećera
4 jaja
300 ml mlijeka
200 ml ključale vode
Krema
450 g sirnog namaza (abc sir,dukatela,vivis ili dr.)
170 g šećera u prahu
450 ml slatkog vrhnja
8 žlica mljevenog orea
Ganaž
200 g Milka Oreo čokolade
100 ml slatkog vrhnja
i još:
12 oreo keksića
Priprema
Za biskvit sve suhe sastojke staviti u veću zdjelu i promješati.Dodati otopljeni maslac,mlijeko,jaja i mikserom umutiti da se poveže.Na kraju usuti ključalu vodu i kratko još jednom izmiksati,ali ne predugo.
Tijesto bude relativno rijetko,da vas to ne brine.Dva kalupa veličine 18 cm obložiti papirom za pečenje(samo dno)i usuti tijesto.Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stepeni oko 45-50 minuta,ovisno od vaše pećnice.Napravite obavezno probu čačkalicom.Pečene biskvite ostaviti u kalupima da se ohlade.
Za kremu sirni namaz i šećer u prahu umutiti te dodati posebno umućeno slatko vrhnje i na kraju i mljeveni oreo keks.Kratko još jednom umutit.Ja kupujem u vrećici mljeveni keks,alternativa je odvojiti keksiće od kreme i samljeti,Mislim da bi bilo potrebno 8 keksića.
Za ganaž isjeckati sitno oreo čokoladu,a slatko vrhnje zagrijati do vrenja.Ubaciti čokoladu,promješati i ostaviti tako 1 minutu da stoji.Poslije sve promješati dok se sva čokolada ne otopi.Ganaž rasporediti u 3 manje zdjelice.
Ohlađen biskvit rezati na pola tako da ukupno dobijemo 4 kore.
Kremu podjeliti na 3 dijela i 1/3 napuniti u vrećicu za ukrašavanje.
Pola vrećice istisnuti i premazati prvi biskvit,potom napravit uz rub prsten od kreme.Središnji dio napuniti ganažom i po njemu izlomiti 4 keksića (slika 1)
i preko istisnuti ostatak kreme iz vrećice.
Ponoviti postupak još dva puta.Tortu ohladiti preko noći i sutradan ukrasiti po želji.Nadam se da će vam se svidjeti.
i preko istisnuti ostatak kreme iz vrećice.
slika 1 |
Ponoviti postupak još dva puta.Tortu ohladiti preko noći i sutradan ukrasiti po želji.Nadam se da će vam se svidjeti.
U slast😊
Napomena:
Biskviti se mogu ispeći i dan ranije,umotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižider.Bolje se režu kad se dobro ohlade.Gledajte bar par sati da odstoje prije rezanja.
0 komentari:
Objavi komentar