USKRŠNJA PINCA/SIRNICA



 Godinama pravim po ovom receptu pince i to je jedini doduše koji sam probala.Našla sam ga na Coolinarici i autor je Bettina koja ima inače izvrsne recepte,tako da sam odmah znala da neću pogriješiti.Prenosim vam ga i nadam se da će vam poslužiti sada u ovo vrijeme kad nam se bliži Uskrs.

Sastojci

1500 g brašna

360 g šećera

150 g masti

150 g margarina

1 kiselo vrhnje 180 g

1 čajna žličica soli

8 jaja (6 cijelih i 2 žumanjka)

1 bočica ekstrakta kruškovca ili ekstrakta za sirnice

2 naribane naranče

1 naribani limun

2 vanilin šećera

300 ml mlijeka

100 g svježeg kvasca

Za premaz

2 cijela jaja

kristal šećer(malo nakvašen)ili kocke šećera

Priprema

U 1300 g brašna dodati šećer i promješati.U sredini napraviti rupu u koju izmrvimo kvasac i ulijemo toplo mlijeko i pustimo da nadolati tj.da se kvasac aktivira.

Kad uskisne okolo po brašnu dodati sve ostale sastojke osim masnoće.Najmanje 10 minuta mijesiti ručno.Ostaviti pokriveno dok ne udvostruči volumen.

Nadošlom tijestu dodati otopljenu i prohlađenu masnoću i sa ostatkom od 200 g brašna dobro opet umijesiti.Ostaviti opet da se udupla i potom izručiti tijesto na radnu površinu i podjeliti ga na 4 djela(ako želimo veće) ili na 5 ako želimo manje pince.Formirati kugle i ostaviti ih da se dižu 30 minuta.

Zatim ih izrezati makazama malo dublje na tri dijela i ostaviti još 10 minuta da nadolaze.Peći ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 30-35 minuta.Kada lijepo porumene prekriti ih folijom da nebi izgorile i tako peći do kraja.Provjeriti sa čačkalicom da li su pečene.Gotove i vruće premazati jajima i obilno posuti šećerom.

U slast!

AURORA

 Biskvit

6 jaja
6 žlica šećera
100 ml ulja
6 žlica oštrog brašna
1 prasak za pecivo
2 žlice kakaa

Preljev
250 ml cokoladnog mlijeka

Krema
300 ml vrhnja za šlag
150 g šećera u prahu
400 ml kiselog vrhnja
300 g mljevenog plazma keksa

Dekoracija
250 ml vrhnja za šlag
plazma keks

Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak,a zatim i ulje. Na kraju umješati brašno pomješano sa praškom za pecivo i kakaom. Uliti u kalup 25x35 cm obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni oko 20 minuta.
Pečeno preliti s čokoladnim mlijekom.

Miksati vrhnje za šlag do pola, dodati šećer u prahu i kiselo vrhnje pa sve sjediniti mikserom.Ručno umiješati mljeveni keks i rasporediti po biskvitu.
Kolač premazati umućenim vrhnjem za šlag i posuti keksom.


JOGURTOV SAN SA VIŠNJAMA


Kolač koji se umuti za par minuta za koji vam čak ni mikser nije potreban.Recept je iz knjige "Moji brzi kolači".Kako se brzo i napravio tako je brzo i nestao😀

Sastojci

2 jaja

150 g šećera

1 vanilin šećer

200 g jogurta

100 ml ulja

275 g oštrog brašna

1 prašak za pecivo

400 g višanja


U posudi pjenjačom dobro izmješati jaja,šećer,vanilin šećer,jogurt i ulje.Dodati brašno i prašak za pecivo pa još jednom dobro izmiješati u glatku smjesu.

Uliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 30x20 cm i na vrh poslagati ocijeđene višnje.Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 25-30 minuta.

Malo ohladiti pa posuti šećerom u prahu.


Autor recepta:Katalin Milodanović


 

 

Sanjin slatki svijet Template by Ipietoon Cute Blog Design