ČOKO NUGAT/MARSCAPONE TORTA SA OREO MRVICAMA


 Prošli vikend sam pravila  tortu za krštenje i
podjelit ću s vama recept,mada je ni sama nisam kušala😃
Kombinirala sam sve što ja volim.
Biskvit sam radila čokoladni,kremu sam uzela bazni recept od
Nugat torte Vesne Nakić i još sam dodala i marscapone sa dodatkom oreo mrvica na koje sam slučajno naletila u trgovini i tako sam i dobila ideju kakvu tortu raditi.

Biskvit sam radila od moje Čokoladno savršenstvo torte i imate ga ovdje.Količina je jednaka.
Presjek

Nugat krema:
1000 ml mlijeka
120 g brašna
120 g gustina
400 g šećera
1 žlica vanilija ekstrakta
200 g čokolade za kuhanje
400 g maslaca
2 žlice nutele
300 ml slatkog vrhnja

I još:
oko 200 g oreo mrvica
oko 100 ml mlijeka za poprskati biskvit

Brašno,gustin,šećer i ekstrakt vanilije razmutiti u malo mlijeka,a preostalo mlijeko staviti da kuha.Kad prokuha dodati smjesu i mješati par minuta na laganoj vatri dok se ne zgusne kao puding.Skinuti sa šporeta i u vruću kremu dodati nasjeckanu čokoladu.Sve dobro izmješati i kremu prekriti po površini prozirnom folijom i staviti na hlađenje.

Ohlađenu kremu izmiksati da nema grudvica.
Maslac sobne temperature miksati par minuta dok ne posvjetli.Postepeno mu dodavati žlicu po žlicu kreme i nastaviti sa miksanjem.Dodati i 2 vrhom puneee žlice nutele i izmješati.
300 ml slatkog vrhnja posebno umutiti i polako ga špatulom  umiješati u kremu.

Marscapone krema:
500 g marscapone sira
2 žlice šećera u prahu
400 ml slatkog vrhnja

Sir staviti u zdjelu i par sekundi mutiti na prvoj brzini sa mikserom.Dodati i šećer u prahu i potom i 200 ml slatkog vrhnja(neumućenog)i mutiti na najvećoj brzini dok smjesa ne postane gusta.Koliko god da mutite ne možete je premutiti ,stoga bez brige.U gotovu smjesu dodati posebno umućenih ostalih 200 ml slatkog vrhnja.Na ovaj način dobijemo prozračniju kremu.

Svaku kremu podjeliti na 4 dijela,a kora nam je potrebno 5 komada.

Prvu koru staviti na podložak.Oko kore staviti acetatnu foliju ukoliko je imate jer torta je 15 cm visoka,pa oko nje obruč od torte.Ukoliko nemate acetatnu foliju može vam poslužiti i tanki podložak za ručavanje(plastificirani) kojeg trebate samo razrezati i pričvrstiti.Biskvit poprskati malo sa mlijekom,namazati 1/4 marscapone kreme,posuti sa 50 g oreo mrvica i preko namazati 1/4 nugat kreme.Postupak ponoviti još tri puta.Gotovu tortu staviti na hlađenje do sutradan i potom je završavati po želji.
Uživajte!




Gotova torta

 

Sanjin slatki svijet Template by Ipietoon Cute Blog Design