ČOKOLADNI CHEESECAKE

Veoma lagani i pjenasti cheesecake od čokolade bez pečenja.Ako vam treba brzinski recept ovo je nešto za vas😊
   



Podloga:
150 g mljevenog keksa
100 ml mlijeka
100 g omekšalog maslaca/margarina
100 g šećera
100 g otopljene čokolade za kuhanje

Krema:
200 g mliječne čokolade
400 ml slatkog vrhnja
300 g krem sira (ABC ili drugi)
130 g šećera u prahu

Ganache:
150 ml slatkog vrhnja
150 g čokolade za kuhanje

Za podlogu sve sastojke izmješati i utisnuti u kalup promjera 26 cm.

Za kremu čokoladu otopiti na pari i prohladiti.
Slatko vrhnje izmiksati u šlag.
Krem sir izmiksati sa šećerom,te dodati prohlađenu čokoladu.

Smjesi dodati malo umućenog šlaga,kratko izmiksati pa dodati ostatak šlaga kojeg umješamo ručno špatulom.
Kremu premazati po podlozi.

Slatko vrhnje zagrijati do vrenja pa preliti po sjeckanoj čokoladi.Miješati dok se čokolada ne otopi u potpunosti.Malo ohladiti pa preliti po kremi.

Ostaviti da se ganaž malo stegne na sobnoj temperaturi pa poslije staviti tortu u frižider da se ohladi.


Recept je iz knjige Gospodarskog lista,autor je Martina Marević 😃

 

Sanjin slatki svijet Template by Ipietoon Cute Blog Design