ŠAUM VJENČIĆI

 Ovi vjenčići su nešto poput non plus ultra kolačića samo su za mene ljepši izgledom.
Tijesto
500 g brašna
200 g maslaca
1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećer
prstohvat soli
100 g šećera u prahu
2 žumanjka
4 pune žlice kiselog vrhnja
Šaum
3 bjelanjka
220 g šećera u prahu
1 čajna žlica gustina
marmelada za punjenje

Od svih sastojaka zamjesiti tijesto,razvaljati na 3-4 cm debljine i pomoću kalupa ili čaše rezati krugove promjera 3 cm.Slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje.


Bjelanjke sa prstohvatom soli mutiti 5 min.dok ne postanu skroz čvrsti.Smanjiti mikser,pa postepeno dodavati žlicu po žlicu šećera u prahu u koji smo dodali gustin.Kada sve utrošimo,pojačamo mikser na najjače i ostavimo 15 minuta da se muti(ukoliko imate samostojeći).Šaum baš mora biti jako čvrst
(slika 2 dolje).Pomoću dresir vrećice sa manjim zvjezdastim nastavkom istiskujemo šaum u vidu vjenčića na kružiće od tijesta.
Stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 stepeni oko 17-20 minuta.Meni je bilo potrebno 17 minuta.
Ohlađene punimo sa marmeladom(zagrijanom) po izboruJa sam koristila domaći džem od malina koji ovim vjenčićima daje tu dodatnu notu i ljepotu.
*obavezno ispoštovati vrijeme mućenja šauma

2 komentari:

  1. Radim sve po receptu.Šaum super,ali pecenje....Na 150 stupnjeva nakon 20 min.tijesto sirovo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdrav Margita,da li ste mutili tocno koliko je navedeno,jer ako niste ,mozda je saum popustio pa navlazio tijesto?Nisu ni sve pecnice iste,mozda sljedeci put da probate duze,zao mi je stvarno sto vam se nije ispeklo.

    OdgovoriIzbriši

 

Sanjin slatki svijet Template by Ipietoon Cute Blog Design