Ako volite slatkiš medeno srce onda će vas ovaj kolač isto oduševiti jer je ukus identičan.Za pripremu nije potrebno dugo vremena i za sat vremena možete imati savršen kolač na stolu.
Tijesto
325 g brašna
300 g šećera
1 mala žličica sode bikarbone
1 mala žličica začina za medenjake ili cimeta
1 mala žličica kakaa
400 ml mlijeka
4 žlice ulja
3 žlice pekmeza od šljiva
Premaz
4 žlice pekmeza od šljiva
50 g čokolade za kuhanje
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
60 g margarina
Sve suhe sastojke staviti u zdjelu i promješati.Dodati i ostale i mikserom sjediniti u glatku smjesu.
Tepsiju veličine 20x30 cm nauljiti i pobrašniti i istresti u nju pola smjese.Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stepeni 15 minuta.
Pekmez i čokoladu za kuhanje otopiti u mikrovalnoj ili na pari .
Nakon 15 minuta pečenja,koru izvaditi,premazati mješavinom pekmeza i čokolade i preko sasuti drugi dio tijesta.Peći još 20 minuta.
Kolač malo prohladiti i preko staviti čokoladnu glazuru koju smo otopili u mukrovalnoj ili na pari.
Ohlađen kolač rezati na štanglice.
U slast !
Recept je iz nove knjige"Moji brzi kolači"autor recepta je Anja Fosić.
0 komentari:
Objavi komentar