MEDENO SRCE

 

Ako volite slatkiš medeno srce onda će vas ovaj kolač isto oduševiti jer je ukus identičan.Za pripremu nije potrebno dugo vremena i za sat vremena možete imati savršen kolač na stolu.

Tijesto 

325 g brašna

300 g šećera

1 mala žličica sode bikarbone

1 mala žličica začina za medenjake ili cimeta

1 mala žličica kakaa

400 ml mlijeka

4 žlice ulja

3 žlice pekmeza od šljiva

Premaz

4 žlice pekmeza od šljiva

50 g čokolade za kuhanje

Glazura

100 g čokolade za kuhanje

60 g margarina


Sve suhe sastojke staviti u zdjelu i promješati.Dodati i ostale i mikserom sjediniti u glatku smjesu.

Tepsiju veličine 20x30 cm nauljiti i pobrašniti i istresti u nju pola smjese.Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stepeni 15 minuta.

Pekmez i čokoladu za kuhanje otopiti u mikrovalnoj ili na pari .

Nakon 15 minuta pečenja,koru izvaditi,premazati mješavinom pekmeza i čokolade i preko sasuti drugi dio tijesta.Peći još 20 minuta.

Kolač malo prohladiti i preko staviti čokoladnu glazuru koju smo otopili u mukrovalnoj ili na pari.

Ohlađen kolač rezati na štanglice.

U slast !

Recept je iz nove knjige"Moji brzi kolači"autor recepta je Anja Fosić.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Sanjin slatki svijet Template by Ipietoon Cute Blog Design