Za sve ljubitelje knedli pronašla sam recept na instagramu kod milas_homemade_ i oduševila sam se😊.15 minuta traje priprema,a nakon što se ispeče uživati ćete u okusu jer je čak bolji od samih knedli,još uz to je bez trunke brašna i krompira.Idemo na recept:)
I fil:
350 g krušnih mrvica
100 g šećera
2 vanilin šećera
100 ml ulja
2 najmanje kašičice cimeta
II fil:
1 litar mlijeka
150 g šećera
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
1 jaje
160 g griza
90 g maslaca
i još:500 g očišćenih šljiva
U dubljoj zdjeli promješati sve sastojke za I fil i pola smjese staviti u okrugli pleh veličine 30 cm .Pleh nije potrebno uljiti.Žlicom smjesu utapkati.
Očišćene šljive složiti jednu uz drugu preko I fila sa kožicom okrenutom ka gore.Ukoliko su krupnije najbolje ih prepoloviti.
Za II fil staviti 700 ml mlijeka sa šećerima da prokuha,a u ostatak mlijeka promješati griz,jaje i prašak .U uzavrelo mlijeko dodati smjesu i mješati dok se ne zgusne.Potrebno je malo duže vremena mješati i paziti pritom da smjesa ne zagori.Gotov fil skinuti sa ringle i u vruće dodati maslac i mješati dok se ne poveže sa filom.
Vruće istresti preko šljiva i lijepo poravnati.Preko posuti ostatak I fila i staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stepeni da se peče sat vremena.
Najbolje ostaviti preko noći da se skroz ohladi i stegne.Držati u hladnjaku prije rezanja.Nadam se da će vam se svidjeti kao meni i da ćete iskoristiti vrijeme šljiva da ga isprobate.
U slast😋
0 komentari:
Objavi komentar