Sastojci
80 g čokolade za kuhanje
250 g margarina
100 g šećera u prahu
2 bjelanjka
300 g brašna
100 g marmelade (za punjenje)
200 g čokolade za kuhanje (za glazuru)
Priprema
80 g čokolade otopiti na pari i ostaviti da se ohladi.
250 g omekšanog margarina umutiti pjenasto sa šećerom u prahu.Dodati i prohlađenu čokoladu.Bjelanjke neumućene i brašno također dodati i sve dobro izmiksati.
Smjesu staviti u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i istiskivati male hrpice veličine oraha na pleh obložen papirom za pečenje.
Pećnicu zagrijati na 180 stepeni.Peći ih oko 12 minuta.
Ohlađene filovati sa marmeladom po želji.Jednu polovicu namazati,poklopiti drugom i gotove na kraju umakati do pola u otopljenu čokoladu.Ostaviti ih na papiru dok se čokolada stegne i poslije ih spakovati u metalnu kutiju,ako želimo da nam duže stoje.
0 komentari:
Objavi komentar