ČOKO KEKSI ŠPRICANI



 Sastojci

80 g čokolade za kuhanje

250 g margarina

100 g šećera u prahu

2 bjelanjka

300 g brašna

100 g marmelade (za punjenje)

200 g čokolade za kuhanje (za glazuru)

Priprema

80 g čokolade otopiti na pari i ostaviti da se ohladi.

250 g omekšanog margarina umutiti pjenasto sa šećerom u prahu.Dodati i prohlađenu čokoladu.Bjelanjke neumućene i brašno također dodati i sve dobro izmiksati.

Smjesu staviti u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i istiskivati male hrpice veličine oraha  na pleh obložen papirom za pečenje.

Pećnicu zagrijati na 180 stepeni.Peći ih oko 12 minuta.

Ohlađene filovati sa marmeladom po želji.Jednu polovicu namazati,poklopiti drugom i gotove na kraju umakati do pola u otopljenu čokoladu.Ostaviti ih na papiru dok se čokolada stegne i poslije ih spakovati u metalnu kutiju,ako želimo da nam duže stoje.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Sanjin slatki svijet Template by Ipietoon Cute Blog Design