Sastojci:
250 g svinjske masti
2 male šalice mlijeka ( 160 ml)
3 žlice šećera
malo više od pola najmanje žličice sode bikarbone
500 g brašna
+šećer u prahu
1 vanilin šećer
Priprema:
Mikserom umutiti mast dok ne pobijeli,pa dodati sve ostale sastojke.Umijesiti tijesto dok se svi sastojci ne povežu.
Razvaljati na pola cm debljine,rezati u manje kocke i na svaku staviti žličicu domaćeg pekmeza.
Spojiti dva suprotna kraja i malo stisnuti da se prilikom pečenja ne otvore.
Poredati na pleh obložen papirom za pečenje i peći ih na 170 stepeni oko 15 minuta.
Još tople uvaljati u šećer u prahu u koji smo dodali 1 vrećicu vanilin šećera.
Ove kiflice mogu bez problema stajati par tjedana.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar