JEDNOSTAVNA TORTA

Ovu tortu sam pravila za svoj rođendan i u planu mi je bilo napraviti nešto što djeca vole.Torta nije zahtjevna i jako brzo se i napravi.
Keks dio:
5 jaja
250 g šećera
100 g čokolade
250 g maslaca / margarina
500 g izlomljenog keksa(petit keks,plazma...)

Krema:
500 ml mlijeka
6 žlica šećera
4 vrhom pune žlice gustina
250 g maslaca / margarina

Ganach:
500 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
100 g mliječne čokolade

Najprije napravimo ganach tako što slatko vrhnje i nasjeckane čokolade stavimo u jednu šerpicu i zagrijavamo dok se sastojci ne otope i povežu.Skinemo sa vatre i ostavimo da se hladi u frižideru.


Za kremu stavimo jedan dio mlijeka i šećer da zakuha a u ostali dio mlijeka razmutimo gustin.U prokuhano mlijeko saspemo smjesu i kuhamo dok se ne zgusne.Površinu kreme prekrijemo prozirnom folijom i stavimo na hlađenje.Kad se krema ohladi u nju umutimo već prethodno umućen maslac.

Za keks dio jaja i šećer umutimo u dubljoj i većoj šerpi i stavimo na vatri.Dodamo  čokoladu i maslac.Zagrijavamo i mješamo dok ne prokuha.Skinuti sa vatre i ubaciti izlomljeni keks.
Sve dobro izmješati i sasuti u kalup za torte promjera 26 cm na čije smo dno stavili papir za pečenje.Dobro poravnati i ohladiti.
Na ohlađeni keks dio namazati kremu ,a preko kreme staviti ganach kojeg smo nakon što se par sati hladio u frižideru dobro umutili mikserom.
Tortu filovati u kalupu i nakon što se dobro ohladi skinuti stranicu kalupa kao i papir koji se nalazi na dnu i servirati na pladanj za tortu.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Sanjin slatki svijet Template by Ipietoon Cute Blog Design