CIMT ZVJEZDICE / ZIMTSTERNE

Potrebno
250 g šećera u prahu
3 bjelanjka (jaje M veličine)
prstohvat soli
2 ravne srednje kašičice cimeta
350 g sa kožicom mljevenog badema

Priprema
Šećer u prahu prosijati.
Bjelanjke sa prstohvatom soli pjenasto umutiti i zati dodavati žlicu po žlicu šećera u prahu dok se ne utroši.Mutiti oko 10-tak minuta dok ne bude baš gust.
Od smjese oduzeti 7 žlica,a u ostatak ručno umješati mljevene bademe pomješane sa cimetom.

Radnu površinu prebrisati vlažnom krpom i preko staviti prozirnu foliju.Na nju istresti tijesto,prekriti sa drugom folijom i oklagijom valjati dok veličine 4 mm.
Skinuti gornju foliju,uzeti limenu modlicu zvjezdice i svaki put prije nego što ćemo izrezati oblik modlicu umočiti u vodu ili brašno.


Dodaj naslov













Zvjezdice slagati u pleh na papir za pečenje.Od ostatka tijesta ponavljati postupak dok ga ne utrošimo.Tijesto je samo po sebi ljepljivo,ali tako mora biti da vas ne buni.
Na svaku zvjezdu stavljati malo smjese od bjelanjaka koju smo na početku odvojili.Ja to nanosim
sa vrećicom za zamrzavanje ili ukrašavanje.Uzeti kist i smjesu rasporediti na svaki krak.Ovo malo duže traje.
Glazirane staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 stepeni(gornji i donji grijač) ili 125 ventilacija 15 minuta da se peku.
Ohlađene spremiti u limenu kutiju u koju stavimo komadić jabuke da bi zadrzale mekoću.jabuku s vremena na vrijeme mjenjati.Ovako spremljene mogu trajati do 3 tjedna.






*Ukoliko imate poseban kalup za cimt zvjezde (slika) u tom slučaju bjelanjak premažite preko 
razvaljanog tijesta i potom vadite oblike s tim da močite modlu svaki put u vodu.U ostatak tijesta ćete morati dodati još bademovog brašna zbog količine bjelanjaka koji se u ovom slučaju nalaze na tijestu.Na ovaj način priprema je mnogo brža.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Sanjin slatki svijet Template by Ipietoon Cute Blog Design