Recept je sa čašice milerama Brzo & Fino i uistinu se brzo napravi i odličan je za sve ljubitelje slastica sa sirom.
Sastojci:
250 g keksa (petit,plazma ili bilo koji volite)
50 g mljevenog badema (oraha,lješnjaka)
10 žlica šećera
50 g maslaca
1 žlica amaretta (može i bez)
500 g svježeg sira
4 jaja
1 žlica meda
1 limun (sok)
400 g milerama
3 vanilin šećera
Sameljite 250 g keksa,pa dodajte 50 g mljevenog badema,6 žlica šećera,50 g maslaca(otopljenog)i žlicu amaretta.Rukom izradite dok se smjesa ne spoji,pa stavite u kalup za tortu (24-26 cm).Dnom čaše zagladite i poravnajte te stavite 5 minuta u zagrijanu pećnicu na 200 stepeni,zatim smanjite na 170 stepeni i pecite još 3-4 minute.
Štapnim mikserom izmiksajte 500 g svježeg sira da postane kremast.Dodajte 4 jaja,2 žlice šećera,žlicu meda i sok cijelog limuna,pa još kratko miksajte.Smjesu prelijte preko pečene podloge i vratite u pećnicu na 170 stepeni oko 20 minuta.
Izmiksajte 400 g milerama,3 vanilin šećera i 2 žlice šećera i prelijte preko pečenog kolača te vratite u još toplu pećnicu i ostavite dok se pećnica ne ohladi.Spremite u hladnjak da se stegne.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar