MONTE KOLAČ


 Potrebno:
36 kom Petit Beure keksa ili nekog drugog(ca.400 g)
100 ml mlijeka
1 žlica ruma

Krema:
500 ml mlijeka
6 žlica šećera
4 vrhom pune žlice gustina
250 g margarina

Ganach:
500 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
100 g mliječne čokolade

Priprema:
Keks umačemo u mlako mlijeko u koje smo dodali žlicu ruma.Slažemo u srednju tepsiju.Ja sam slagala u 3 reda po 6 keksa.Složimo još jedan red preko.

Za kremu stavimo 400 ml mlijeka sa šećerom da provri i potom u uzavrelo dodamo razmućen gustin sa ostalih 100 ml mlijeka.Miješamo na vatri dok se ne zgusne.Gotovu kremu prekrijemo po površini prozirnom folijom i ostavimo da se hladi.U ohlađenu kremu dodamo margarin sobne temperature i dobro izmutimo.Kremu namažemo preko keksa.

U šerpicu stavimo slatko vrhnje i nasjeckanu čokoladu i mješamo dok se čokolada skroz ne rastopi i poveže sa vrhnjem ,ali ne smije prokuhati.Skinemo sa vatre i nakon 5 min.prelijemo preko kreme.Masa je skroz rijetka i treba prenoćiti u fržideru da se stegne.Ohlađen kolač rezati na štanglice.U slast!

0 komentari:

Objavi komentar

 

Sanjin slatki svijet Template by Ipietoon Cute Blog Design