MEDENE ŠTANGLICE

Medene štanglice su pravi blagdanski kolačići.Ukoliko volite medenjake ova verzija vam je mnogo jednostavnija i brža za napraviti,a spremljeni u limenu kutiju mogu dugo stajati.Lješnjaci,med i cimet,ne trebam ništa više pisati.

Tijesto
200 g tečnog meda
250 g šećera
1 vanilin šećer
125 g maslaca ili margarina
2 jaja
5 žlica mlijeka
1 žlica arome limuna
1 ravna čajna žlica cimeta
2 vrhom pune žlice kakaa
400 g brašna
1 puding čokolada(45 g)
3 ravne čajne žlice praška za pecivo
375 g krupno sjeckanih lješnjaka

Glazura
200 g šećera u prahu
1 žlica konjaka
3 žlice vrućeg mlijeka

Med,šećer,vanilin šećer i maslac staviti na vatru da se otope.Toplo staviti u zdjelu od miksera i ostaviti da se dobro ohladi.
U prohlađenu masu dodavati postepeno jaja,mlijeko,aromu,cimet i kakao.
Brašno promješati sa praškom za puding i praškom za pecivo i lagano sve promješati.Ja koristim k nastavak na mikseru.Na kraju dodati i lješnjake.
Pleh od pećnice (30x40)premazati maslacem i istresti tijesto.Poravnati ga ravnomjerno i potom premazati sa vodom pomoću kista po površini.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 25-30 minuta.
Za glazuru sve sastojke promješati dok ne dobijemo gustu masu i čim izvadimo kolač iz pećnice odmah ga premazati.Ohlađen rezati na štanglice 2x6 cm.
Od ove količine izađe baš dosta štanglica.U limenoj kutiji mogu par tjedana ostati svježi.


 

0 komentari:

Objavi komentar

 

Sanjin slatki svijet Template by Ipietoon Cute Blog Design