Potrebno
Kora
3 jaja
5 žlica šećera
50 ml ulja
2 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
1 žlica kakaa
Krema:
5 žumanjaka
130 g šećera
40 g kakaa
2 žlice arome vanilije
40 g gustina
600 ml mlijeka
130 g čokolade za kuhanje
250 g maslaca
Ganache:
250 ml vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje
1. Žumanjke izraditi sa šećerom.Dodati ulje,a zatim i brašno pomješano sa praškom za pecivo i kakaom.Dodati izrađene bjelanjke i sjediniti pjenjačom.Rasporediti u kalup dimenzija 23×30 cm na papir za pečenje.Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.Ohladiti.
2.Za kremu umutiti žumanjke,šećer,kakao,aromu i gustin u malo mlijeka,pa ukuhati u ostatak mlijeka u gustu kremu.U gotovu vruću kremu dodati sjeckanu čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi,pa ohladiti.Ohlađenu kremu izraditi,dodati maslac sobne temperature i zajedno izraditi.Sjediniti i mazati po ohlađenom biskvitu.
3.Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi.Miješati dok se vrhnje i čokolada ne povežu,malo ohladiti i preliti po kolaču.Dobro ohladiti.
0 komentari:
Objavi komentar